Tips voor een top CV.

1

Op basis van je CV gaan potentiële werkgevers, intermediairs of opdrachtgevers beoordelen of je voor een gesprek wordt uitgenodigd of niet. Het is daarom je belangrijkste marketingdocument waarmee je je kunt onderscheiden van anderen.

 

Hieronder vind je een overzicht van interessante tips waarop je dient te letten bij het opstellen van een goed CV. Zo voorkom je veelgemaakte fouten en zorg je ervoor dat jouw CV inhoudelijk perfect in orde is.

De basisonderdelen

Een goed CV bevat in ieder geval de volgende onderdelen:

 

> Foto

Een foto is niet verplicht. Je kunt zelf de keuze maken of je wel of geen foto aan je CV toevoegt.

Een foto op het CV zorgt er wel voor dat je beter wordt onthouden.

 

Solliciteer je op een functie waarbij je veel contacten met klanten hebt dan is je uiterlijk van belang voor de functie die je gaat vervullen en kun je met foto laten zien dat jij een representatief voorkomen hebt. Gebruik wel een goede, professioneel-ogende foto. Geen vakantie kiekje.

 

> Personalia

 

Naam en voorletters

Roepnaam

Adres en postcode

Woonplaats

 

Geboortedatum

(Het is niet verplicht dit te vermelden en het kan in sommige gevallen discriminatie in de hand werken. Bijvoorbeeld als je al wat ouder bent, of als je als dertiger op een startersfunctie solliciteert.)

 

Nationaliteit

(Het is Nederlandse nationaliteit, ongeacht of je een man of vrouw bent. Het vermelden van je nationaliteit is niet verplicht.)

 

Burgerlijke staat

(Het is niet verplicht dit te vermelden en je zou je af kunnen vragen of het interessant is voor een werkgever om te vermelden of je getrouwd bent of niet. In sommige gevallen kan het zelfs nadelig werken.)

 

Social media zoals Twitter en LinkedIn zijn voor sommige functies relevant. Noem je accountnamen en zorg ervoor dat je accounts er representatief en professioneel uitzien.

 

> Contactgegevens

Maak het werkgevers makkelijk om contact met je op te nemen en vermeld je telefoonnummer(s) en

e-mailadres. Gebruik een representatief e-mail adres. Karatekeesje1965@hotmail.com komt niet echt representatief over.

 

> Opleidingen

Zet je opleidingen van meest recent naar minder recent in je CV. Vermeld zowel het jaartal als de maand waarin je bent begonnen/gestopt. Geef aan of je de opleiding hebt afgerond (diploma behaald) en de instantie waaraan je deze opleiding hebt gedaan.

 

> Werkervaring

Bovenaan plaats je de meest recente werkervaring. Vertel de lezer waar je hebt gewerkt en beschrijf kort wat de bedrijfsactiviteiten zijn. Verwijs naar de website van het bedrijf. Wees specifiek in de periode (maand en jaartal) en wat je functie was. Vermeld verder kort je belangrijkste taken. Heb je veel baantjes gehad? Vermeld dan de functies die het meest relevant zijn voor de functie waar je op solliciteert.

 

> Stages

Ook stages zijn werkervaring, vergeet deze dus zeker niet te vermelden.

 

> Cursussen

Noem alleen functie-relevante cursussen, maar vergeet daarbij niet een typecursus. Dat is voor een groot aantal functies ontzettend handig.

 

> Nevenactiviteiten

Nevenactiviteiten laten zien dat je naast je werk en studie sociaal betrokken bent geweest.

 

> Taalbeheersingen

Vermeld je moedertaal en welke andere vreemden talen je beheerst.

 

> Computerskills

Som op met welke computerprogramma’s je kunt werken, als dit relevant is voor het werk dat je doet.

 

> Overige capaciteiten

 

> Hobby's

Dit is niet verplicht.

 

> Referenties

Geef je een referent op? Dan is het belangrijk dat diegene weet dat hij/zij gebeld kan worden. Zal deze persoon zich positief over je functioneren uitlaten? Je kunt ook aangeven dat referenties op aanvraag beschikbaar zijn.

cv ontwerpen

cv laten ontwerpen

cv creatief

creatief cv

cv infographics

cv voorbeeld

uniek cv nederland

2

Taalgebruik

Wil je professioneel overkomen zorg er dan voor dat je taalgebruik ook professioneel is. Het lijkt bijna overbodig het te vermelden, maar maak geen taal- of typefouten! De kans is groot dat een CV met spelfouten regelrecht in de prullenbak beland. Laat het voor de zekerheid door iemand controleren.

 

Monsterboard.nl hield hierover een onderzoek onder HR-professionals. 60% van de ondervraagden gaf aan dat spelfouten in een CV de kansen voor de kandidaat verkleinen. En zelfs 22% van de recruiters leest niet eens door, maar gooit hem meteen weg. Slechts een op de zes ondervraagden vindt dat een spelfout moet kunnen en dat een vergissing menselijk is.

 

Het opstellen van een CV dient in de eerste persoon enkelvoud geschreven zijn, je vertelt tenslotte iets over jezelf. Schrijf dus geen zinnen als: ‘Peter heeft goede communicatieve vaardigheden...’. Verander dit soort zinnen in: ‘Ik heb goede communicatieve vaardigheden...’.

3

De lengte van je CV

Probeer een CV te maken die uit niet meer dan 3 pagina's bestaat (bij voorkeur één of twee). Een recruiter krijgt vaak heel veel CV's voor ogen en wil in één oogopslag kunnen zien of iemand geschikt is of niet. Vaak wordt een CV eerst gescreend door snel op zoek te gaan naar de belangrijkste zaken.

vermeld geen dingen die niet relevant zijn, zoals een bijbaantje die niets te maken heeft met de functie waar je op solliciteert.

4

Je CV aanpassen per sollicitatie

Door de accenten in je CV te leggen op de eisen welke worden benoemd in de vacaturetekst en functieomschrijving geef je jezelf een grotere kans op een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Zeker wanneer er sprake is van concurrentie voor de beschikbare functie.

 

5

Gebruik trefwoorden

Recruiters digitaliseren vaak CV's, plaatsen deze in databases en gebruiken bepaalde software om in deze databases te zoeken naar specifieke termen die overeenkomen met hun vacature. Het is dus belangrijk om bepaalde trefwoorden in je cv op te nemen, die eruit worden gepikt bij dit soort scans. Bovendien is het gebruiken van trefwoorden overzichtelijk.

 

Gebruik woorden die passen bij de branche waarin je zoekt of gevonden wilt worden. Denk aan passende functienamen, herkenbare opleidingtitels en bijvoorbeeld kerncompetenties / vaardigheden. Ook opleidingen die nog niet zijn afgerond vermelden zodat recruiters je ook op die trefwoorden kunnen vinden.

6

De opbouw: Chronologisch of competentie gericht

Het chronologische CV is één van de meest gebruikte vormen. In een chronologisch CV staan verschillende blokken met informatie in chronologische tijdsvolgorde (voor zover mogelijk).

 

Daarnaast is er het competentie of vaardigheden CV. Daarbij is niet de tijdsvolgorde het uitgangspunt, maar de vaardigheden en competenties. In dit format richt je je meer op je talenten en vaardigheden dan op de functies die je in het verleden hebt gehad.

 

Starters doen er goed aan om met het competentiemodel te werken, aangezien ze vaak nog niet veel relevante werkervaring hebben. Ook voor mensen die er een tijdje tussenuit zijn geweest en een ‘gat’ in hun CV hebben, is dit een geschikte vorm.

 

Mensen met veel werkervaring die solliciteren op een functie waarbij deze werkervaring relevant is, kunnen het beste de chronologische vorm gebruiken.

7

Wel of geen hobby's vermelden

Voordelen:

Het vermelden van hobby’s zegt over jou als persoon. Hobby's als 'verre reizen maken' en 'skiën' geven bijvoorbeeld de indruk van een actieve, avontuurlijke persoonlijkheid.

Het vermelden van hobby’s kan als een ijsbreker tijdens sollicitatiegesprekken werken. Even een hobby bespreken maakt het gesprek persoonlijker en wat minder stijf.

 

Nadeel:

Sommige recruiters vinden het vermelden van hobby's volstrekt nutteloos en menen dat het kopje hobby’s niet thuis hoort op een zakelijk document als het CV.

 

Tips bij het vermelden van hobby’s:

Je kunt ook alleen hobby's vermelden die van toegevoegde waarde zijn voor de functie waarop je solliciteert. Probeer in te schatten of jouw hobby’s passen bij het ideaalbeeld van een werknemer en die past bij de functie waarop je solliciteert.

 

Wanneer je hobby's vermeld, probeer er dan een persoonlijke 'twist' aan te geven.

Bijvoorbeeld 'Spaanse gitaar spelen' in plaats van 'muziek maken'. Of 'Japans koken' in plaats van 'koken'. Dat zegt  daadwerkelijk iets over jou als persoon en kan stof tot praten geven tijdens het sollicitatiegesprek.

 

 

Copyright 2015 Colibri Creation  •  Disclaimer

CV ANNO NU is een project van Colibri Creation, bureau voor concept en grafisch ontwerp. Voor meer informatie, kijk op www.colibricreation.com